stúdió technika , mikrofon tesztek , zenei szoftverek , zeneszerkesztés , hangszertesztek , személyes tapasztalatok

StudioTech blogja

StudioTech blogja

Házi stúdió létrehozása 6. rész [Csoportkábelek]:

2016. március 11. - studiotech

Akár élő fellépéseken vagy stúdióban előszeretettel alkalmazzák a csoportkábeleket. Lényegében a kábelkötegek egy átláthatóbb, rendezett közegbe kerülnek, ezáltal meggyorsítják a technikusok feladatát. Ez mindössze azért van hogy a színpadtól a keverőpultig ne 20 különböző vezeték gabalyodjon, (sokszor) a közönségen keresztül, hanem így egy kábelbe rendezve, egyszerűbbé válhat a jelátvitel.

csoportkabel_32-4_40m.jpg

Szimmetrikus:
Általában, mikrofonok, gitárok adnak le szimmetrikus jelet. Ennek pl. felvételi felhasználása a legegyszerűbb.

Pl.: Mikrofon -> szimmetrikus, árnyékolt kábel -> felvételi eszköz
Általában XLR csatlakozóval.

Aszimmetrikus:
Általában, billentyűk, gitáreffektek, adnak le aszimmetrikus jelet. Ha aszimmetrikusan dolgozunk, kábel fajtától, hossztól és egyéb tényezőktől függően, előfordulhatnak zajok, torzulások a közvetített jelben.

Így ha egy aszimmetrikus gitár jelet szeretnénk felvenni, szükségünk van egy „DI-Box”-ra ami átalakítja a jelünket szimmetrikusra, hogy onnan a megfelelő kábellel köthessük be a „gitárost”.

A következő részben a monitor hangfalakról lesz szó köszönöm, hogy velem tartottatok! Találkozunk a következő részben. Addig is nyugodtan írjátok, meg miről szeretnétek pontos leírást kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://studiotech.blog.hu/api/trackback/id/tr38465106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása